Tietosuojaselosteet

 

Yleisen tietosuoja-asetuksen 13 ja 14 artiklan mukaiset tiedot

Näissä tietosuojaselosteissa annetaan tietoa henkilötiedoista, joita käsitellään NextPharma-konserniin kuuluvissa yhtiöissä. Niissä selitetään, mitä henkilötietoja käsitellään ja mihin tarkoituksiin. Lisäksi niissä kerrotaan, kauanko henkilötietoja säilytetään ja mitä oikeuksia sinulla on. Valitse jäljempänä olevista tietoselosteista se, joka koskee sinua.

Henkilöt, jotka eivät liity liiketoimintakumppaneihimme

Tässä tietosuojaselosteessa annetaan tietoa henkilöille, jotka eivät liity liiketoimintakumppaneihimme ja jotka ottavat meihin yhteyttä puhelimitse, postitse, sähköpostitse, faksilla tai verkkosivuillamme olevalla yhteydenottolomakkeella.

Henkilötiedot

Sinä päätät, mitkä tiedot ovat tarpeen, jotta voimme vastata meille esittämiisi tiedusteluihin:

  • sähköpostiosoite
  • muut tiedot, jotka annat meille vapaaehtoisesti.

 

*Erityishuomautus – lasten henkilötietojen käsittely

Jos olet alle 16-vuotias, älä lähetä meille henkilötietojasi (joita ovat esimerkiksi nimi, osoite ja sähköpostiosoite). Jos haluat esittää NextPharmalle kysymyksen, pyydä vanhempaasi tai huoltajaasi tekemään se puolestasi. 

Käsittelyn tarkoitus

  • tiedusteluihisi vastaaminen

Oikeusperusta

  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta – nimenomainen ja tietoinen suostumuksesi

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen dataprotection(at)nextpharma.com.  Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Henkilötietojen vastaanottajat

  • asianmukaiset sisäiset osastot

 

Säilytysaika

  • Henkilötiedot poistetaan, kun niiden käsittelylle ei ole enää perustetta.

 

Verkkosivuillamme kävijät (www.nextpharma.com)

Tässä tietosuojaselosteessa annetaan tietoa verkkosivuillamme kävijöille.

Henkilötiedot

Kun käyt NextPharman verkkosivuilla, laiteohjelmistostasi ja siitä, mitä teet sivuillamme, kerätään automaattisesti seuraavat yleiset tiedot:

  • IP-osoite
  • tiedot, jotka käyttämäsi selain siirtää automaattisesti (laitteesi käyttöjärjestelmä, internet-palveluntarjoajasi nimi, kieli ja versio sekä verkkosivu, jolla kävit viimeksi)
  • käyntisi ajankohta

Evästeet
Käytämme ns. istuntoevästettä, joka tallentaa väliaikaisen istuntotunnisteen. Se poistetaan heti, kun suljet selaimen.  Emme käytä muita evästeitä.

Käsittelyn tarkoitus

  • verkkosivujemme toiminnan parantaminen
  • häiriöiden selvittäminen.

Oikeusperusta

  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta – rekisterinpitäjän oikeutetut edut

Henkilötietojen vastaanottajat

  • Ei ole.

Säilytysaika

  • verkkosivuillamme käynnin ajan

 

Henkilöt, jotka liittyvät liiketoimintakumppaneihimme

Tässä tietosuojaselosteessa annetaan tietoa henkilöille, jotka työskentelevät liiketoimintakumppaneidemme yrityksissä tai niiden toimeksiannosta. Tällaisia henkilöitä ovat esimerkiksi toimeksiantajat, asiakkaat, toimittajat ja sijoittajat.

Henkilötiedot

  • yksityiset yhteystiedot (kuten nimi, titteli, posti- tai sähköpostiosoite) vain, jos tarpeen
  • työpaikan yhteystiedot (kuten ammattinimike, osasto sekä yrityksen puhelin- ja faksinumero, nimi ja osoite).
     

Käsittelyn tarkoitus

  • liiketoiminta (sopimusten tekeminen ja toteuttaminen, asiakaspalvelu, tuotteiden ja materiaalien hallinta)
  • liiketoiminnan organisointi ja hallinto (esim. taloushallinto, johdon raportointi)
  • lainsäädännön ja/tai säännösten noudattaminen (kuten oikeudenkäynnit ja oikeusvaateiden puolustaminen)

Oikeusperustat

  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta – sopimuksen täytäntöönpano / sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen
  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta – rekisterinpitäjän oikeutetut edut

Henkilötietojen lähde

  • henkilö itse
  • toinen henkilö tai yksikkö, joka kuuluu tämän henkilön yritykseen tai liittyy siihen

Henkilötietojen vastaanottajat

The personal data covered by this Privacy Notice is exclusively processed for the purposes referred to above and will only be shared on a strict need to know basis with: The personal data covered by this Privacy Notice is exclusively processed for the purposes referred to above and will only be shared on a strict need to know basis with: The personal data covered by this Privacy Notice is exclusively processed for the purposes referred to above and will only be shared on a strict need to know basis with:Tämän tietosuojaselosteen mukaisia henkilötietoja käsitellään ainoastaan edellä mainituissa tarkoituksissa, ja niitä jaetaan vain

  • NextPharma-konserniin kuuluvissa yhtiöissä, jotka sijaitsevat Euroopan talousalueella.

Mitä tapahtuu, jos henkilötietoja ei anneta?

  • Failure to provide us with the information required will negatively affect our ability to communicate with you, or our ability to enter into a contract with a counter-party or continuing to contract with a counter-party. Failure to provide us with the information required will negatively affect our ability to communicate with you, or our ability to enter into a contract with a counter-party or continuing to contract with a counter-party. Failure to provide us with the information required will negatively affect our ability to communicate with you, or our ability to enter into a contract with a counter-party or continuing to contract with a counter-party.Jos henkilötietoja ei anneta, emme voi viestiä liiketoimintakumppaneidemme kanssa niin hyvin kuin haluaisimme.
  • Emme voi tehdä sopimuksia vastapuolten kanssa ja panna sopimuksia täytäntöön niin hyvin kuin haluaisimme.

Säilytysaika

  • liiketoimintasuhteen keston ajan

Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää a) pidemmän aikaa, jos siihen on laillinen tai sääntelyyn liittyvä peruste (jolloin tiedot poistetaan, kun niitä ei tarvita enää lailliseen tai sääntelyyn liittyvään tarkoitukseen) tai b) lyhyemmän aikaa, jos henkilö vastustaa henkilötietojensa käsittelyä eikä niiden säilyttämiselle ole enää laillista tarkoitusta.

 

Työnhakijat

Tässä tietosuojaselosteessa annetaan tietoa henkilötiedoista, joita käsitellään, kun henkilö hakee työpaikkaa NextPharmalta.

Henkilötiedot

  • työhakemukset, haastattelujen tulokset
  • henkilökohtaiset yhteystiedot, jotka hakijat antavat meille

 

Käsittelyn tarkoitus

  • työpaikkahakemusta koskeva päätös

Oikeusperusta

  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 88 artikla luettuna yhdessä kansallisen lain kanssa
  • Saksan tietosuojalain (BDSG) § 26;
  • yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus siihen, että hakemusasiakirjoja säilytetään yli 6 kuukautta)

Henkilötietojen vastaanottajat

Tämän tietosuojaselosteen mukaisia henkilötietoja käsitellään ainoastaan edellä mainituissa tarkoituksissa, ja niitä jaetaan vain

  • NextPharma-konserniin kuuluvissa yhtiöissä, jotka sijaitsevat Euroopan talousalueella.

Mitä tapahtuu, jos henkilötietoja ei anneta?

Henkilötietoja, jotka pyydämme ja jotka hakijat antavat, tarvitaan, jotta voimme täyttää lakisääteiset vaatimukset ja/tai tehdä sopimuksen hakijan kanssa. Jos vain tähän tarkoitukseen pyydettyjä tietoja ei toimiteta, se voi

  • vaikuttaa kielteisesti mahdollisuuksiisi tulla valituksi hakemaasi työpaikkaan
  • johtaa siihen, ettemme voi tehdä sopimusta kanssasi. 

Säilytysaika

  • hakuprosessissa menestyneiden hakijoiden tiedot: ks. jäljempänä oleva Tietosuojaseloste – työntekijät
  • muiden hakijoiden tiedot: 6 kuukautta kyseistä tehtävää koskevan hakuprosessin päättymisestä.

Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää a) pidemmän aikaa, jos siihen on laillinen tai sääntelyyn liittyvä peruste (jolloin tiedot poistetaan, kun niitä ei tarvita enää lailliseen tai sääntelyyn liittyvään tarkoitukseen) tai b) lyhyemmän aikaa, jos henkilö vastustaa henkilötietojensa käsittelyä eikä niiden säilyttämiselle ole enää laillista tarkoitusta, taikka c) pidemmän aikaa, jos henkilö antaa suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn (jolloin henkilöllä on oikeus peruuttaa suostumuksensa myöhemmin tapahtuvan käsittelyn osalta).

 

NextPharman nykyiset tai entiset työntekijät

Jokainen NextPharma-konserniin kuuluvien yhtiöiden työntekijä on vastuussa toistensa sekä asiakkaidemme, liiketoimintakumppaneidemme ja toimittajiemme henkilötietojen suojaamisesta.

Tässä tietosuojaselosteessa annetaan tietoa henkilötiedoista, joita NextPharma käsittelee nykyisten tai entisten työntekijöiden osalta.

Henkilötiedot

  • titteli
  • nimi, nimen lyhenne
  • siviilisääty
  • henkilökohtaiset yhteystiedot
  • syntymäpäivä
  • sosiaaliturvaan liittyvät tiedot
  • verotiedot
  • palkkatiedot ja pankkiyhteystiedot
  • palkka- ja etuustiedot sekä edunsaaja
  • koulutustiedot
  • työaika, poissaolot, poissaolon syy
  • työsopimus
  • työpaikkahakemuksen tiedot
  • valokuva (jos olet toimittanut vapaaehtoisesti valokuvan työpaikkahakemuksesi yhteydessä tai muulloin)

Käsittelemme myös arkaluonteisia henkilötietoja (esimerkiksi henkilön terveyteen liittyviä tietoja) mutta vain, kun se on tarpeen työ- ja sosiaaliturvalainsäädännön noudattamisen kannalta.

Käsittelyn tarkoitus

  • asianmukaisten lakien ja asetusten noudattamiseen liittyvien velvollisuuksiemme täyttäminen
  • työsopimusten tekeminen/täytäntöönpano/päättäminen

Oikeusperusta

  • Art. 6 (1) GDPR (yleinen tietosuoja-asetus):

a) henkilö on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistä tarkoitusta varten

b) sopimus: käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen (mm. työsopimus) täytäntöön panemiseksi, jossa henkilö on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi henkilön pyynnöstä

c) lakisääteinen velvoite: käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi

d) elintärkeät edut: käsittely on tarpeen rekisteröidyn tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi

f) oikeutetut edut: käsittely on tarpeen NextPharman tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, paitsi milloin henkilötietojen suojaa edellyttävät rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet syrjäyttävät tällaiset edut.

  • Muut asiaa koskevat kansalliset lait

Henkilötietojen vastaanottajat

  • Sairausvakuutus-/eläkevakuutus-/veroviranomaiset/työvoimatoimisto (vain, mikäli tietojen siirtäminen perustuu lakiin)
  • valtuutettu palkanlaskentapalvelun tarjoaja

Säilytysaika

  • Henkilökansiossasi olevia tietoja säilytetään enintään 10 vuotta siitä, kun työsuhteesi on päättynyt.

 

Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää a) pidemmän aikaa, jos siihen on laillinen tai sääntelyyn liittyvä peruste (jolloin tiedot poistetaan, kun niitä ei tarvita enää lailliseen tai sääntelyyn liittyvään tarkoitukseen) tai b) lyhyemmän aikaa, jos henkilö vastustaa henkilötietojensa käsittelyä eikä niiden säilyttämiselle ole enää laillista tarkoitusta.

Mitä tapahtuu, jos henkilötietoja ei anneta?

Henkilötietojen käsittely on tarpeen työsuhteen täytäntöönpanoa varten. Tiettyjen tietojen käsittely (verotiedot, sosiaaliturvaan liittyvät tiedot, työluvat) perustuu lakiin.

Jos vain tähän tarkoitukseen pyydettyjä tietoja ei toimiteta, se voi

  • johtaa lain rikkomiseen
  • johtaa siihen, ettemme voi tehdä sopimusta kanssasi. 

 

Mitä oikeuksia sinulla on?

Jokaisella henkilöllä, jonka tietoja NextPharma käsittelee, on oikeus

  • saada pääsy henkilötietoihinsa, joita NextPharma käsittelee (yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artikla)
  • pyytää oikaisemaan epätarkat ja virheelliset henkilötiedot (yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artikla)
  • pyytää poistamaan henkilötietoja, jos se on lain perusteella sallittua (yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artikla)
  • pyytää rajoittamaan käsittelyä (yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artikla)
  • saada itseään koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa (yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artikla)
  • vastustaa käsittelyä (yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artikla)
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (yleisen tietosuoja-asetuksen 77 artikla)

Tiettyjä tietoja käsitellään suostumuksesi perustella (esimerkiksi työpaikkahakemusten käsittely yli kuuden kuukauden ajan, yhteydenotto sinuun, kun olemme vastaanottaneet verkkosivujemme yhteydenottolomakkeella tekemäsi tiedustelun). Näissä tapauksissa sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi tietojesi myöhemmän käsittelyn osalta. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

 

Keneltä saat lisätietoja?

Jos sinulla on kysyttävää tai selvitettävää tai jos haluat tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä meihin seuraaviin osoitteisiin:

Rekisterinpitäjä:

NextPharma GmbH
Hildebrandstr. 12
37081 Göttingen, Saksa
Puhelin: +49 551 3820
Faksi: +49 551 382 470
info(at)nextpharma.com

 

Tietosuojavastaava:

NextPharma Group
Hildebrandstr. 12
37081 Göttingen, Saksa
Datenschutz(at)nextpharma.de
Dataprotection(at)nextpharma.com

 

Kuka on rekisterinpitäjä:

Rekisterinpitäjä, joka käsittelee henkilötietojasi, on yleensä NextPharma GmbH.

Joissakin tapauksissa NextPharma GmbH ja sen tytäryhtiöt ovat yhteisrekisterinpitäjiä tai tytäryhtiö on ainoa henkilötietojasi käsittelevä rekisterinpitäjä.

Seuraavassa on lueteltu kaikki yhtiöt yhteystietoineen, ja myös rekisterinpitäjän yhteystiedot on mainittu:

 

NextPharma Germany BidCo GmbH
Hildebrandstr. 12, 37081 Göttingen, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

NextPharma GmbH
Hildebrandstr. 12, 37081 Göttingen, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

allphamed Pharbil Arzneimittel GmbH
Hildebrandstr. 12, 37081 Göttingen, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

PenCef Pharma GmbH
Hildebrandstr. 12, 37081 Göttingen, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

Pharbil Waltrop GmbH,
Im Wirrigen 25, 45731 Waltrop, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

NextPharma Logistics GmbH,
Stieghorster Straße 60, 33605 Bielefeld, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

PHARBIL Pharma GmbH     
Reichenberger Straße 43, 33605 Bielefeld, Saksa
dataprotection@nextpharma.com

NextPharma Oy
Niittyhaankatu 20, 33720 Tampere, Suomi
dataprotection@nextpharma.com

 

NextPharma SAS
17 route de Meulan
B.P. 45, F-78520 Limay
Ranska
dataprotection@nextpharma.com

NextPharma Technologies Holding Ltd
Suite 612/613 
83 Victoria Street 
London SW1H 0HW  
Yhdistynyt kuningaskunta 
dataprotection@nextpharma.com

Tähän tietosuojaselosteeseen tehtävät muutokset

Tätä tietosuojaselostetta voidaan muuttaa ajan myötä. Tämä tietosuojaseloste on päivitetty viimeksi 26. lokakuuta 2020.